Viktiga WordPress-plugins

Nu är vi hemma i vinterlandskapet igen, och det känns ju inte speciellt inspirerande.

Det var sådär lagom roligt att skrapa fram bilen under snötäcket, med snö upp till knäna, iklädd sommarskor och höstjacka, utan vare sig mössa eller vantar.

Jag kan ju erkänna att jag längtade tillbaka till Malta när jag stod där och frös.

Lite skönt är det att vara hemma igen, framför allt har jag saknat Ronja och våra kattungar. Igår började vi julpynta här hemma, och lyssna på julmusik. Man måste ju försöka hitta julstämningen någonstans, även om det inte är lätt när man befann sig på en medelhavsstrand för mindre än en vecka sedan.

Jag har börjat dagen (ja jag har varit igång i snart två timmar) med att göra ett WordPress-paket färdigt med de plugins jag behöver. Detta för att ytterligare kunna strömlinjeforma processen att sätta upp en ny sajt åt mina kunder.

Här är de fem viktigaste som jag använder:

 1. Akismet – Spamskydd
 2. All in one SEO pack – Hjälper dig att tweaka för sökmotoroptimering
 3. Contact Form 7 – Det bästa kontaktformuläret
 4. WP Super Cache – Så sidan laddar snabbare
 5. Google Sitemap Generator – Skapar en Sitemap för Google (Webmaster Tools)

Det är ytterligare 13 pluggar i min lista, jag kanske presenterar några till en annan dag. Nu vill jag att du skriver ett inlägg i din egen blogg, där du presenterar din topplista över WP-pluggar, och länkar den till mitt inlägg, så får du en trackback-länk. På så vis får vi ett nätverk av topplistor.

Här är några andra listor jag hittade:

 • Jag kommer att skriva ett blogginlägg om WordPress-plugins så snart jag får tid till det.
  Har använt WP Super Cache men fått avinstallera det då jag nu får error på sidorna när den är aktiverad. Har du någon idé om vad det kan bero på? Enligt felmeddelandet är det allokering av minne för sidan som blir fel.

  • Ordbajsarn

   Säger felmeddelandet att det är allokering av minne, så är det säkert det 😛
   Jag har faktiskt ingen aning. När ett plugin inte fungerar som det ska så letar jag på ett annat. Jag är .NET-utvecklare, kan inte mycket PHP alls.

   • Jag har också testat W3 Total Cache som ger samma fel.
    Dessa två plugins är vad jag kan förstå de bästa när det cachning.
    Får titta närmare på det när jag får tid. Hade hoppats på en snabb universallösning! 😉

 • Bra topp-5 av WP plugins. Jag hade nog bytt plats på 4 och 5 dock men annars helt klockren! Hade inte prioriterat annorlunda.

 • Eller ja, nu när jag tänker efter lite hade jag nog flyttat om lite under 1&2. Men du kanske inte ens tänkte på “ranking” på de vis.

  • Ordbajsarn

   Mjo lite har jag nog tänkt på ranking, men inte så genomtänkt. Det var ganska solklart vilka fem det skulle bli, men inte i vilken ordning.

 • Kolla in cformsII som kontakt-plugin. Lite bökigare vid flytt av bloggen men funktionerna och möjligheterna till anpassning är gränslöst.

  • Ordbajsarn

   Jaså? Ja det får jag väl ta och kolla upp. Contact Form 7 uppfyller dock alla mina behov.

 • Tack för plugin-tipsen. Nu har jag installerat WP Super Cache och Google Sitemap Generator. De andra är också bra men dem hade jag redan installerat (utom Contact Form).

  Har inte så bra koll på WP-plugins. Jag ska i alla fall försöka skriva ett inlägg om WP och styrkan med alla plugins. Då får du såklart en länk till ditt inlägg.

 • Pingback: Wordpress som plattform | Tankar om webbutveckling()

 • Pingback: Entrepreneurship +1 - Ordbajsarn | Ordbajsarn()