Vad passar bättre när det regnar?

Idag regnar det, väldigt mycket. Därför passar det ju jättebra att vi planerat att spela Risk idag. Igår hade vi spelkväll, men eftersom Risk har en tendens att ta väldigt lång tid var det liksom inte läge att börja med det klockan åtta på kvällen. Istället spelade vi Utan Tvekan, Mellan tummen och pekfingret, Squence och Med andra ord. Det var en mycket trevlig kväll, även om jag inte var speciellt framgångsrik i något av spelen.

Idag blir det som sagt Risk, det fantastiska strategispelet som går ut på att ta över världen. Det kommer antagligen gå lika dåligt för mig idag som det gjorde igår, men när det gäller sällskapsspel så är det viktigaste faktiskt inte att vinna (även om jag självklart försöker) utan att ha trevligt tillsammans.

I förmiddags när jag var ute med hunden var det mulet och grått, men uppehåll. Jag hörde lite åska, men tänkte att det var långt borta. Strax efter att vi vänt började det regna, bara lite duggregn vilket ändå var rätt mysigt. Det var då jag började se blixtarna också, och de kom närmare. Regnet tilltog och när vi hade ca 25 meter kvar till dörren öppnade sig verkligen himlen. Regnet fullkomligt vräkte ner. Väl inne är det ju rätt härligt när regnet vräker ner.

Nu har det lugnat ner sig, det regnar fortfarande men inte alls lika intensivt. Sonen kom just och frågade om vi skulle spela Finans istället för Risk, så vi får se vad det blir.

Vad gör du helst när regnet öser ner?

About Stefan Bergfeldt

Jag som kallar mig för Ordbajsarn heter egentligen Stefan Bergfeldt. Jag föddes på Falu lasarett i augusti 1978, och är uppväxt i Hedemora. Webbutvecklare, sökmotoroptimerare, entreprenör och gitarrist är andra saker man kan kalla mig, om inte Ordbajsarn passar. Jag driver konsultfirman CRS Webbproduktion, och har specialiserat mig på att ta fram kostnadseffektiva webblösningar till små- och medelstora företag.