Uppdaterat bloggen lite

Igår var jag till min kompis Christian och hjälpte honom med sajten projektprat.se, eftersom han behövde få den lite mobilanpassad bland annat. När vi höll på att utvärdera olika plugins för det kom vi över WPTouch Mobile Plugin, som fungerade fantastiskt bra. Det hanterade även WooCommerce väldigt bra. Faktum är att shoppen nog faktiskt fungerar bättre i mobilen än på datorn nu.

Enda problemet vi stötte på var att bilderna från Instagram inte blev så snygga. Christian har använt ifttt.com för att få allt han postar på Instagram att publiceras på bloggen. Det har fungerat utmärkt, men i WPTouch används utvalda bilder, och ifttt har skapat iframes med innehåll från instagram.com. För att få till det där med utvalda bilder fick vi tänka om angående Instagram, och hittade pluginet Integrate Lite, som gör det vi vill. Enda nackdelen är att vi inte längre kan få datumet att bli sidrubrik. För det krävs en pro-licens och den kostar en del.

Eftersom dessa plungin fungerade så bra för Christian bestämde jag mig för att installera dem på min blogg också, så det har jag gjort. Under kategorin Instagram kan du se en del av mina Instagram-bilder. Man kunde bara ta de senaste 20 bilderna (antar att pro kan hantera fler) men nya bilder kommer dyka upp automatiskt. Toppen tycker jag som uppdaterar på Instagram mycket oftare än jag publicerar något på bloggen.

Hoppas du gillar det, alternativt har nytta av plugin-tipsen. Passa även på att handla av Christian, och kolla upp hans bok Ingen vill dricka kaffe med någon som är bitter. Använd gärna hashtaggen #kaffebitter när du skriver om den.

About Stefan Bergfeldt

Jag som kallar mig för Ordbajsarn heter egentligen Stefan Bergfeldt. Jag föddes på Falu lasarett i augusti 1978, och är uppväxt i Hedemora. Webbutvecklare, sökmotoroptimerare, entreprenör och gitarrist är andra saker man kan kalla mig, om inte Ordbajsarn passar. Jag driver konsultfirman CRS Webbproduktion, och har specialiserat mig på att ta fram kostnadseffektiva webblösningar till små- och medelstora företag.