Reklam på bloggen

Jag har beslutat att börja med reklam, i form av Google Adsense, här på bloggen. Anledningen är enkel, jag vill försöka få in nån krona för att täcka kostnaderna för webbhotell och domännamn, och kanske sporra mig att vara lite mer aktiv.

Google Adsense är det absolut enklaste sättet att lägga in reklam på sin blogg, och reklamen anpassas efter innehållet på sidan. På det viset får man alltid (mer eller mindre) relevant reklam.

Nackdelen med den här typen av automatiserad matchning mellan innehåll och annons är att det relevanta ibland är helt opassande. Vi minns kanske kvällstidningarna när de skrev om Costa Concordia, och annonserna i anslutning till artiklarna ofta handlade om att åka på kryssning.

Nu är jag ingen kvällstidning och hoppas kunna slippa den typen av missar, och istället få annonser som du, kära läsare, uppskattar och klickar på.

About Stefan Bergfeldt

Jag som kallar mig för Ordbajsarn heter egentligen Stefan Bergfeldt. Jag föddes på Falu lasarett i augusti 1978, och är uppväxt i Hedemora. Webbutvecklare, sökmotoroptimerare, entreprenör och gitarrist är andra saker man kan kalla mig, om inte Ordbajsarn passar. Jag driver konsultfirman CRS Webbproduktion, och har specialiserat mig på att ta fram kostnadseffektiva webblösningar till små- och medelstora företag.