Put the money where your mouth is

Pojken du slog i hallen idag, han begick självmord några minuter efter. Flickan ni kallade hora, var en oskuld. Pojken du kallade tråkig, måste arbeta varje natt för att försörja sin familj. Flickan du knuffade, hon är redan slagen i hemmet. Flickan du sa var fet, hon försökte att svälta sig till döds. Den gamle mannen du har gjort narr av han har ett otäck ärr över sitt ansikte, han kämpade för sitt älskade land. Den pojke du mobbade så att han grät, hans mor är intagen på sjukhuset och är i fara. Du tror att du vet allt om dem, men det gör du inte! Ange detta på din status om du är emot mobbning. Jag skulle satsa på att 95% av er inte gör det. Men dom 5% som gör det har ett gott hjärta ♥ ♥ ♥

Jag brukar verkligen inte dela liknande inlägg vidare, men idag gjorde jag det. Jag är ju mot mobbning, såklart, men det är inte bara därför, jag gjorde det nämligen med ett meddelande (se här).

Kampen mot mobbning är viktig, den är extremt viktig till och med. Men att dela ett meddelande på facebook för faktiskt ingen som helst skillnad för de som är utsatta. Att stödja Friends däremot, det gör skillnad. Friends bedriver ett omfattande arbete för att motverka mobbning, ett arbete som tyvärr behövs i allt för stor utsträckning. Verksamheten kostar pengar, och det är här du och jag kommer in i bilden. Skänk en slant, du vet att du har råd.

Förutom att skänka pengar finns det mycket annat du kan göra. Gilla Friends på facebook, skapa en egen insamling, hjälp till att sprida ordet (till exempel detta inlägg), läs om vad du som förälder, barn, idrottsledare, företagare och lärare kan göra. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.

Jag hoppas verkligen att du har fått en tankeställare, och att du sprider detta vidare!

About Stefan Bergfeldt

Jag som kallar mig för Ordbajsarn heter egentligen Stefan Bergfeldt. Jag föddes på Falu lasarett i augusti 1978, och är uppväxt i Hedemora. Webbutvecklare, sökmotoroptimerare, entreprenör och gitarrist är andra saker man kan kalla mig, om inte Ordbajsarn passar. Jag driver konsultfirman CRS Webbproduktion, och har specialiserat mig på att ta fram kostnadseffektiva webblösningar till små- och medelstora företag.