Ordbajsarns tre, v15 -2018

Detta blir första gången jag publicerar mina tre, och tänkte därför berätta lite om vad det är. Ordbajsarns tre är tre utvalda låtar som jag delar med mig av varje vecka. Det är låtar som jag av någon anledning vill dela med mig av. Det kan vara nya låtar, det kan vara populära låtar, det kan vara bortglömda godingar, eller bara nån som jag kom att tänka på. Jag kommer publicera dessa tre någon gång under helgen, och jag hoppas att du kommer att uppskatta det. Ibland kommer jag motivera varför jag har valt låtarna, och ibland kommer jag inte att göra det.

Så, första tre är följande:

  1. Pappa sjunger bas – Johnny Kask
    Denna låt dök upp i min Daily Mix och jag bara tyckte att den var så härlig. Hoppas du också gillar den. Jag hade aldrig tidigare hört talas om Johnny Kask, och har inte hunnit lyssna på något mer av dem, men här är iallafall Pappa sjunger bas.
  2. Några jävla spänn – Asta Kask
    Det är bara en slump att båda heter Kask. Den här låten av Asta Kask är kanske världens bästa låt, iallafall tycker jag det just nu. Den är bra på alla vis, och jag tror du kan gilla den även om du normalt inte lyssnar på punk.
  3. En tuff brud i lyxförpackning – Lill-Babs
    Lill-Babs var kanske den tuffaste bruden i den lyxigaste förpackningen, och denna fantastiska feministiska slagdänga är helt underbar. Du är saknad Barbro.

About Stefan Bergfeldt

Jag som kallar mig för Ordbajsarn heter egentligen Stefan Bergfeldt. Jag föddes på Falu lasarett i augusti 1978, och är uppväxt i Hedemora. Webbutvecklare, sökmotoroptimerare, entreprenör och gitarrist är andra saker man kan kalla mig, om inte Ordbajsarn passar. Jag driver konsultfirman CRS Webbproduktion, och har specialiserat mig på att ta fram kostnadseffektiva webblösningar till små- och medelstora företag.