Om allt och ingenting

Jag har skapat en ny blogg, som jag kallar ordbajsarn, vilket jag tyckte var ett passande namn, då bloggen handlar om allt och ingenting. Det betyder att du aldrig riktigt kan veta vad du kan hitta här, ena dagen gör jag ett politiskt inlägg, för att nästa dag prata mode.

Jag kände ett behov av en blogg utan strikt inriktning, där jag kan skriva av mig om vad det som faller mig in. Just idag kan väl ingen ha missat att Nobels Fredspris i år går till Liu Xiaobo, iallafall inte om du har läst någon tidning.

Liu Xiaobo får priset “för hans långa och icke-våldsamma kamp för centrala mänskliga rättigheter i Kina. Den norska Nobelkommittén har länge menat att det finns ett nära samband mellan mänskliga rättigheter och fred”, skriver kommittén. (källa: sydsvenskan)

Det är en trevlig kontrast till förra årets vinnare, Barrack Obama, som egentligen inte hade gjort något alls för att förtjäna priset. Liu har länge kämpat för demokratiska rättigheter i Kina, och var bland annat inblandad i protesterna på himmelska fridens torg 1989.

Det får bli dagens svammel, vi hörs snart igen hoppas jag!

http://www.sydsvenskan.se/varlden/article1260756/Fredspriset-till-Liu-Xiaobo.html

About Stefan Bergfeldt

Jag som kallar mig för Ordbajsarn heter egentligen Stefan Bergfeldt. Jag föddes på Falu lasarett i augusti 1978, och är uppväxt i Hedemora. Webbutvecklare, sökmotoroptimerare, entreprenör och gitarrist är andra saker man kan kalla mig, om inte Ordbajsarn passar. Jag driver konsultfirman CRS Webbproduktion, och har specialiserat mig på att ta fram kostnadseffektiva webblösningar till små- och medelstora företag.