Musik ändå.

Visst är det väl ändå fantastiskt med musik!? Jag älskar att lyssna på musik, alla sorter. Bra musik är bra musik oavsett om den kategoriseras som pop, metal, dansband, jazz eller blues.

Genom åren har punken alltid legat varmt om hjärtat. Det började med Ebba Grön (långt efter att de lagt av), sen kom den nya generationen svensk punk i början av 90-talet. Band som De Lyckliga Kompisarna, Coca-Carola, Charts 77 och Dia Psalma spelades.

I slutet av 90-talet bildade vi bandet Extas, som snart blev Sverkers. Det är oss du ser på bilden. Namnet Sverkers var en hyllning till Sverker Olofsson och programmet Plus.

Formellt har vi väl inte lagt ner bandet, men det är snart 15 år sedan vi spelade ihop. Ibland tänker jag på en comeback men så inser jag hur dålig jag blivit på att spela, och hur mycket tid det skulle ta att komma tillbaka.

Tänk vad mycket känslor musik innehåller. Nästan alltid när jag känner något behöver jag musik. Om jag är glad, ledsen, arg, kär, stressad, oavsett vilket så finns det musik som hjälper mig hantera känslorna.

Jag fick en ångestattack för ett tag sedan, och en rask promenad med Pantera i lurarna tog udden av det. Musik är helt enkelt fantastiskt.

På grund av detta tänkte jag hoppa på en 30 days challenge med musiktema. Varje dag i november presenterar jag en låt utifrån utmaningen. Jag kommer göra detta på Instagram, så antingen följer du mig där eller så håller du koll i kategorin Instagram på bloggen.

Ha en fin dag.

About Stefan Bergfeldt

Jag som kallar mig för Ordbajsarn heter egentligen Stefan Bergfeldt. Jag föddes på Falu lasarett i augusti 1978, och är uppväxt i Hedemora. Webbutvecklare, sökmotoroptimerare, entreprenör och gitarrist är andra saker man kan kalla mig, om inte Ordbajsarn passar. Jag driver konsultfirman CRS Webbproduktion, och har specialiserat mig på att ta fram kostnadseffektiva webblösningar till små- och medelstora företag.