Mitt album, Om jag får bestämma

För den trogna bloggläsaren (ja, singularis) är det ju redan känt att jag tänker förverkliga en gammal dröm och spela in ett soloalbum. För att finansiera själva CD-produktionen har jag startat ett kickstarter-projekt. Målet är att samla ihop (minst) 5000kr, vilket är tänkt att täcka själva produktionen samt avgifter till NCB. Jag har till den sista april på mig att få ihop pengarna, får jag inte det anses projektet som misslyckat och jag blir helt utan pengar. I skrivande stund saknas det 3636kr, vilket tyder på att jag inte kommer få ihop pengarna.

Vad händer om jag inte får ihop pengarna jag har begärt? För det första anses kickstarter-projektet vara misslyckat, jag får inga pengar, och de som har bidragit får behålla sina pengar. Det betyder att jag inte har råd med den fysiska produktionen, eller avgifterna till NCB, och således blir det ingen CD.

Vad gäller albumet så kommer det ändå bli av, eftersom inspelningen sker i min studio i Falun. Skivan (säger man så när det är helt digitalt?) kommer, oavsett om det blir CD eller inte, att publiceras på Spotify.

Jag har börjat skriva låtar, och har några på olika stadier. Jag har en idé om att skriva en låt om det nya betygssystemet, och hur lätt det är att falla från ett A till ett D. Ganska passande bokstäver i musiksammanhang, eller hur?! Jag har också skrivit en refräng om tiggarna, som handlar om att det rätta sättet att bli av med tiggarna är att ge dem ett alternativ. Enda låten jag har skrivit klart heter Jag är arg och handlar om hur livet förändras när man blir äldre. Den har jag också gjort en enkel slaskinspelning av. Du kan ladda ner och lyssna på den här. Kom ihåg att det är en slaskinspelning, dvs bara inspelad för att jag skulle få höra hur den låter. Det kommer att göras mycket bättre i slutversionen.

Lyssna gärna på den, och lämna en kommentar här nedan. Jag vill dock inte ha tips på hur den kunde produceras bättre, utan på låten som sådan. Jag vet att den kan produceras bättre, den är inte producerad nu, den är slaskinspelad.

About Stefan Bergfeldt

Jag som kallar mig för Ordbajsarn heter egentligen Stefan Bergfeldt. Jag föddes på Falu lasarett i augusti 1978, och är uppväxt i Hedemora. Webbutvecklare, sökmotoroptimerare, entreprenör och gitarrist är andra saker man kan kalla mig, om inte Ordbajsarn passar. Jag driver konsultfirman CRS Webbproduktion, och har specialiserat mig på att ta fram kostnadseffektiva webblösningar till små- och medelstora företag.