Länkbyte, länkköp, sponsrade inlägg

Då och då (ganska ofta) händer det att jag får erbjudanden om att byta länkar, ett köpa eller sälja länkar, eller att publicerade sponsrade inlägg. Det är ju ganska smickrande såklart, men de flesta som kommer med erbjudanden förutsätter att jag inte har en aning om vad värdet egentligen är.

Den som vill byta eller köpa länkar är ofta ute efter länkkraften från mina sajter för att påverka rankingen i sökmotorer. Ju fler och starkare länkar, desto bättre ranking (kraftigt förenklat). Min blogg, och några av mina andra sajter, ger väldigt starka länkar som därför är mycket värdefulla.

Den som köper/byter kommer ofta med skambud. När det handlar om byten är det ofta väldigt dåliga länkar man får tillbaka, eller helt irrelevanta. När folk vill köpa länkar erbjuds oftast typ en hundralapp. Grejen är den att när jag ska sätta länkar på min blogg, så kan det dels påverka min trovärdighet, dels kan det påverka den länkkraft jag faktiskt har att dela ut. Dessutom är det en del jobb att lägga in en länk, jag tänker inte göra det för en hundring. När du kommer med önskemål om att jag ska skriva ett inlägg om ditt onlinecasino så tänker jag inte göra det för mindre än 5000kr (+moms). Jag tänker heller inte hylla det, om det inte är så att det faktiskt är riktigt bra.

Däremot kan jag tipsa om en riktigt bra produkt, om det är så. Men då ska det vara en produkt jag verkligen gillar, och har du då tur så gör jag det billigt eller till och med gratis. Kanske får jag en produkt med posten, och känner att jag behöver skriva om den. Som i fallet med bastumössan.

Bästa och billigaste sätten att få länk och/eller reklam i min blogg är att antingen skicka en produkt till mig, som jag skriver om. Det förutsätter att jag gillar produkten förstås. Då får man både ett inlägg och en länk. Det andra är att gästblogga, då och då släpper jag in gästbloggare på min blogg och då får du själv skriva ett inlägg. För att få gästblogga behöver du kontakta mig, och berätta vad du vill skriva om. När du har skrivit kollar jag igenom det innan det publiceras på min blogg.

Med det sagt tänker jag njuta lite av min semester.

About Stefan Bergfeldt

Jag som kallar mig för Ordbajsarn heter egentligen Stefan Bergfeldt. Jag föddes på Falu lasarett i augusti 1978, och är uppväxt i Hedemora. Webbutvecklare, sökmotoroptimerare, entreprenör och gitarrist är andra saker man kan kalla mig, om inte Ordbajsarn passar. Jag driver konsultfirman CRS Webbproduktion, och har specialiserat mig på att ta fram kostnadseffektiva webblösningar till små- och medelstora företag.