Första träningen (på länge)

Igår var jag på Friskis & Svettis här i Falun, för första gången på alldeles för länge. Det känns bra att ha kommit igång, efter ett uppehåll på över ett halvår. Jag började lite lugnt, cyklade tio minuter, gick på löpbandet i tio minuter, körde crosstrainern i tio minuter och cyklade i tio minuter till.

På löpbandet kändes det verkligen i vaderna, jag trodde jag skulle ge upp. Det känns riktigt bra att jag inte gjorde det, även om det känns lite i vaderna idag också. På crosstrainern bokstavligen sprutade svetten, och pulsen var på topp, vilket väl antagligen är precis vad jag behöver. Jag var på väg att ge upp även på crosstrainern, men nöjde mig med att sänka tempot på slutet.

Cykeln gav inte så mycket, jag är inte helt säker på att jag förstod hur den fungerade. Något slags spinningcykel. Hur som helst är det väl bra att röra på sig även om det inte känns som att man håller på att dö tänker jag.

Nu gäller det bara att hålla i det här, för ett träningspass om året är inte riktigt tillräckligt. Jag behöver få lite bättre kondition och det vore inte helt fel att gå ner lite i vikt. Även om jag nyligen var på en läkarundersökning och både blodfetter och blodsocker ligger bra till så är ju det sånt som kan förändras, och att väga över 120kg gör ju inte oddsen bättre om man säger så.

Tränar du något? Berätta i kommentarerna, och heja gärna på min start så jag inte får för mig att lägga av.

About Stefan Bergfeldt

Jag som kallar mig för Ordbajsarn heter egentligen Stefan Bergfeldt. Jag föddes på Falu lasarett i augusti 1978, och är uppväxt i Hedemora. Webbutvecklare, sökmotoroptimerare, entreprenör och gitarrist är andra saker man kan kalla mig, om inte Ordbajsarn passar. Jag driver konsultfirman CRS Webbproduktion, och har specialiserat mig på att ta fram kostnadseffektiva webblösningar till små- och medelstora företag.