Facebook Like Button och Internet Explorer

 

Jag skrev tidigare idag om hur jag har implementerat Facebook Like Button på LIVEfoto.se. Det visade sig sedan att det inte fungerar i Internet Explorer.

Om du har gjort hemsidor någon gång på sista tiden, så kanske du inte tycker att det är några konstigheter? Jag kan hålla med om det, men varför kan inte Facebook visa en kod som fungerar i alla webbläsare?

Hur som helst, problem är till för att lösas så jag har naturligtvis löst problemet, och anledningen att jag bloggar om det är att du ska slippa problem med Facebook Like Button och Internet Explorer.

Problemet verkar vara FBML (Facebook Markup Language). Eftersom det inte är standard HTML så vägrar Internet Explorer tolka det. Lösningen hade kunnat vara att använda Facebooks iframe-lösning. Nu är inte jag killen som tar den lätta vägen, jag gör hellre rätt. Alltså rådfrågade jag min kompis Google. Som vanligt visste han inte svaret, men berättade för mig att Adrian Cotter troligen vet.

Adrian bekräftade vad jag trodde, att Internet Explorer vägrar tolka FBML, eftersom det inte är standard HTML. Däremot visade han på hur man får Internet Explorer att förstå hur koden ska tolkas, man får helt enkelt definera det i html-taggen.

Alltså så här:

<html lang=”sv” xmlns:fb=”http://www.facebook.com/2008/fbml” xmlns:og=”http://opengraph.org/schema/”>

Så, nu kan även du få din Facebook Like Button och Internet Explorer att lira ihop

About Stefan Bergfeldt

Jag som kallar mig för Ordbajsarn heter egentligen Stefan Bergfeldt. Jag föddes på Falu lasarett i augusti 1978, och är uppväxt i Hedemora. Webbutvecklare, sökmotoroptimerare, entreprenör och gitarrist är andra saker man kan kalla mig, om inte Ordbajsarn passar. Jag driver konsultfirman CRS Webbproduktion, och har specialiserat mig på att ta fram kostnadseffektiva webblösningar till små- och medelstora företag.