Ett år med Everyday

Sedan den 13 juli 2011 har jag använt mig av Everyday, en app till min telefon som uppmanar mig att ta ett självporträtt varje dag. För min del har den sagt till klockan 11.00 varje dag i över ett år nu. Från början hade jag en iPhone 3Gs som ju inte har någon kamera så man kan se sig själv, men efter ungefär halva tiden införskaffades en iPhone 4s som låtit mig sikta betydligt bättre.

Vad är syftet med detta kanske du tänker? Ja det är en befogad fråga, men det har kommit väl till pass flera gånger. Dessa bilder har nämligen postats på både Facebook och Twitter, vilket har gjort att när jag träffat nya människor som jag fått kontakt med den vägen har de oftast känt igen mig.

På senare tid har det också visat sig att det finns människor som är förtjusta i skägg, och dessa finkammar Twitter efter bilder. De har varit mycket nöjda med mina bilder.

Ett av syfterna har naturligtvis varit att se min förändring över tid, och en av finesserna i appen är att den kan producera en film av alla bilder. Det gjorde jag på årsdagen av min första bild, och resultatet finns att beskåda nedan.

Vad tycker du, är det en kul grej, eller helt meningslöst? Jag älskar kommentarer 🙂

About Stefan Bergfeldt

Jag som kallar mig för Ordbajsarn heter egentligen Stefan Bergfeldt. Jag föddes på Falu lasarett i augusti 1978, och är uppväxt i Hedemora. Webbutvecklare, sökmotoroptimerare, entreprenör och gitarrist är andra saker man kan kalla mig, om inte Ordbajsarn passar. Jag driver konsultfirman CRS Webbproduktion, och har specialiserat mig på att ta fram kostnadseffektiva webblösningar till små- och medelstora företag.