Det här med vår.

Årstiderna verkar vara mina förvirrande för allmänheten ungefär varje gång det växlar. Alltså måste jag förklara.

Nej, det är inte vår bara för att vi hade två varma dagar i februari. Mars är förvisso en vårmånad, men vår betyder inte sommar och det är inte alls konstigt att det snöar i mars.

Såhär säger SMHI om när det blir meteorologisk vår

Den meteorologiska definitionen av vår är att dygnsmedeltemperaturen ska vara stigande och över 0° men under 10 plusgrader.

Om dygnsmedeltemperaturen är över 0°C men under 10°C kallar vi detta för ett dygn med vårtemperatur. Om detta inträffar sju dygn i följd, säger vi att våren anlände det första av dessa dygn. Även om det blir en återgång till lägre temperaturer därefter så räknas det fortfarande som vår.

I södra Sverige har faktiskt våren redan kommit, men här i Falun får vi nog vänta ett bra tag. Den kommande veckan ser ut att bli kall, jag har tagit fram mässan igen.

Men jag lovar, det kommer bli både vår och sommar, ha lite tålamod bara.

About Stefan Bergfeldt

Jag som kallar mig för Ordbajsarn heter egentligen Stefan Bergfeldt. Jag föddes på Falu lasarett i augusti 1978, och är uppväxt i Hedemora. Webbutvecklare, sökmotoroptimerare, entreprenör och gitarrist är andra saker man kan kalla mig, om inte Ordbajsarn passar. Jag driver konsultfirman CRS Webbproduktion, och har specialiserat mig på att ta fram kostnadseffektiva webblösningar till små- och medelstora företag.