Birdnest på vinyl

Vi som hakade på vågen av svensk punk i början av 90-talet har rätt bra koll på Birdnest Records, som var en av de riktigt stora aktörerna. På den tiden var det CD som gällde, och först i år (2019) har man bestämt sig för att släppa en del av materialet på vinyl.

De körde en crowd funding-kampanj som sköt väldigt högt över målet och nu i mars ska de första skivorna levereras.

Jag, som egentligen upptäckte musik vid den här tiden, har naturligtvis föreställt de tre skivorna som släpps nu. Det handlar om Charta 77 – Grisfesten, De Lyckliga Kompisarna – Tomat och Dia Psalma – Gryningstid.

Jag har inte ens en vinylspelare, men lyssnar på musik gör jag ändå på Spotify. Det handlar mer om grejen, om att hylla några av de som faktiskt format mig som både musiker och person.

En väldigt stor del av de som föreställt har också valt det största paketet, med alla tre skivorna, i begränsad och numrerad upplaga, vilket tyder på att det inte främst handlar om att lyssna på musiken.

Du hittar crowd funding-kampanjen här.

Ha nu en riktigt fin dag.

About Stefan Bergfeldt

Jag som kallar mig för Ordbajsarn heter egentligen Stefan Bergfeldt. Jag föddes på Falu lasarett i augusti 1978, och är uppväxt i Hedemora. Webbutvecklare, sökmotoroptimerare, entreprenör och gitarrist är andra saker man kan kalla mig, om inte Ordbajsarn passar. Jag driver konsultfirman CRS Webbproduktion, och har specialiserat mig på att ta fram kostnadseffektiva webblösningar till små- och medelstora företag.