Det går bra nu, kompis det går bra nu

Ja det går faktiskt ganska bra, livet leker! Det börjar kännas som att jag närmar mig målet faktiskt, och då ska jag njuta av det ordentligt.

Min enskilda firma blev ett aktiebolag i mitten av april, och jag tog in Christer (som var säljare) som delägare. Vi startade ett dotterbolag i samma veva, och i dotterbolaget anställdes Petter, som content manager och säljare. Det visade sig vara ett fantastiskt beslut, Petter är bra på alla sätt och vis. Förutom att han jobbar väldigt effektivt och bra är han extremt positiv och sprider en fantastisk stämning på kontoret.

Tyvärr hände det saker i Petters liv som gjorde att han ville säga upp sig. Som den hemska arbetsgivare jag är sa jag helt enkelt nej! Eftersom det inte var jobbet som var problemet föreslog jag en lösning istället, så sedan ett par veckor jobbar Petter halvtid som content manager, och det gör han på distans. Jag måste också påpeka att jag inte bara sa nej och tvingade Petter att jobba kvar, utan jag ville hitta en lösning där alla ska trivas! Nu trivs alla jättebra, även om vi såklart saknar Petter på kontoret.

I samband med att vi löste situationen med Petter blev vi ju utan säljare i dotterbolaget, vilket såklart är en katastrof ekonomiskt. Samtidigt har vi hört om flera företag i Hedemora som har svårt att få tag i säljare, det verkar faktiskt vara en brist på säljare här. För oss var det dock inga problem, det gick ganska fort och i torsdags var Michaela på introduktion. På måndag börjar hennes anställning på riktigt. Hur lyckad den anställningen blir kan jag ju inte säga ännu, men känslan efter i torsdags är helt fantastisk! Det känns naturligtvis riktigt bra när man på kvällen får meddelanden från både Petter och Michaela som berättar att det känns bra med nya kollegan.

Vad dotterbolaget ska göra har vi varit lite onödigt tysta med, mest eftersom vi inte har haft tid att berätta. Det har varit mycket jobb med att få igång något som går att sälja. Nu är vi där och kommer att berätta massor, och sprida budskapet över hela internet. Du kommer inte att kunna missa det. Lite kan du läsa i Dala-Demokraten.

Dagen idag har varit riktigt bra också, frukost hos pappa, lunch i Borlänge med två twittervänner, ikväll blir det fotboll och öl tillsammans med goda vänner, och flera jobbförfrågningar har ramlat in. Helt enkelt en riktigt bra dag 🙂 Åh och så ringde en vän och ändrade planerna för midsommarfirandet, och jag måste säga att han ändrade till det bättre.

Hur är ditt liv just nu, skriv en kommentar jag är väldigt nyfiken!?

About Stefan Bergfeldt

Jag som kallar mig för Ordbajsarn heter egentligen Stefan Bergfeldt. Jag föddes på Falu lasarett i augusti 1978, och är uppväxt i Hedemora. Webbutvecklare, sökmotoroptimerare, entreprenör och gitarrist är andra saker man kan kalla mig, om inte Ordbajsarn passar. Jag driver konsultfirman CRS Webbproduktion, och har specialiserat mig på att ta fram kostnadseffektiva webblösningar till små- och medelstora företag.