Beställt böcker

I helgen läste jag ut Vargarna i Calla, den femte boken i Stephen Kings serie om Roland Deschain och Det mörka tornet. Den fortsätter i samma stil som de fyra första böckerna, och därför förstår du säkert att jag tyckte att den var bra. Inte fortsätter man väl i en serie som inte är det?

Roland och hans ka-tet (Eddie, Susannah och Jake) fortsätter sökandet efter “Det mörka tornet” och i den här boken hjälper de folken i Calla bryn sturgis att bekämpa Vargarna. Vargarna är varelser som kommer ungefär vart trettionde år och kidnappar ett barn från varje tvillingpar, varken mer eller mindre. Tvillingar är inget ovanligt i Calla bryn sturgis, så det blir ganska många barn. Efter en tid kommer barnen tillbaka, men då är de törda. Vad det innebär får du läsa om i boken, som jag varmt rekommenderar.

Nästa bok i serien är Sången om Susannah, och jag rekommenderar inte att du läser vad den handlar om innan du har läst Vargarna i Calla. Jag beställde både Sången om Susannah och den allra sista delen, Det mörka tornet idag. De var riktigt billiga, bara 41 kronor styck i pocketutgåvan och det är den jag vill ha. Det är bara den första delen, Revolvermannen jag har inbunden. Jag föredrar faktiskt pocket.

Jag fick en bok i julklapp, Djävulens memoarer. Jag läser den i väntan på att mina nya böcker kommer. Där kan man till exempel läsa om vad Djävulen hade kunnat bli om han inte blev en fallen ängel. Ett förslag han har är författare, men det där med kärleksromaner är inte riktigt hans grej, även om Djävulsk kärlek skulle bli en bra titel. Han skriver så här:

Och i slutet av boken kan de älskande dö och hamna i Helvetet. Eller gifta sig och flytta till ett radhus i Hedemora.

Lustigt att han jämför radhus i Hedemora med Helvetet… Från mitt kontor har jag utsikt över ett helt gäng radhus i Hedemora

About Stefan Bergfeldt

Jag som kallar mig för Ordbajsarn heter egentligen Stefan Bergfeldt. Jag föddes på Falu lasarett i augusti 1978, och är uppväxt i Hedemora. Webbutvecklare, sökmotoroptimerare, entreprenör och gitarrist är andra saker man kan kalla mig, om inte Ordbajsarn passar. Jag driver konsultfirman CRS Webbproduktion, och har specialiserat mig på att ta fram kostnadseffektiva webblösningar till små- och medelstora företag.