AdSense uppdaterat

 

Ibland känns det lite uppkäftigt. Igår la jag ner ett par timmar på att få kontroll på hur mina sajter presterar på AdSense. Ett ganska omfattande arbete i Microsoft Excel gav mig bra överblick över intäkterna både på kort sikt och lite längre sikt.

Igår kväll när jag tittade på resultatet var jag extremt nöjd med mig själv. Färgade celler talar om hur en sajt förväntas prestera i framtiden jämfört med hur den presterat historiskt, och jag kan se hur mycket jag tjänat totalt sista veckan, månaden, halvåret året och mycket annat. Microsoft Excel visade sig från sin allra bästa sida och jag utnyttjade mina gamla datakörkorts– och Microsoft Office Specialist kunskaper på bästa sätt. Ja visst, jag har tagit båda certifieringarna.

Kvällen avslutades på bästa tänkbara sätt när jag slog personbästa i inkomster från AdSense på en dag. Siffror tänker jag inte gå in på, men det är långt ifrån fantasisummor. Jag gick och la mig riktigt nöjd med dagen.

I morse var jag nyfiken på hur natten hade gått, hade jag fått ännu fler klick på mina AdSense-annonser? Svaret var att visst hade jag det, ökat med ytterligare ca 25%. Lite senare idag skulle jag kolla om denna dag började lika, och vad möts jag av då? Till att börja med ett mycket sämre resultat, men jag upptäcker också att Google AdSense har släppt ett nytt gränssnitt (i beta) som jag naturligtvis testar. Där finns ju nästan all funktionalitet som jag byggde i Excel igår! Hade inte Google kunnat släppt den uppdateringen igår, så hade jag kunnat lansera en ny sajt istället för att jobba i Excel?

Nåja, jag ska inte gnälla för mycket. Jag gillar det nya gränssnittet och kommer nog aldrig att gå tillbaka till det gamla, även om den möjligheten fortfarande finns.

Jag ser nu att jag hittills har hälften så många klick idag som jag hade igår. Det verkar ju bra, synd bara att CPC idag ligger på 0,38kr jämfört med gårdagens 4,20kr i genomsnitt.

Google presenterar också en ny siffra, täckning. Kan någon vänlig själ berätta för mig vad det är?

About Stefan Bergfeldt

Jag som kallar mig för Ordbajsarn heter egentligen Stefan Bergfeldt. Jag föddes på Falu lasarett i augusti 1978, och är uppväxt i Hedemora. Webbutvecklare, sökmotoroptimerare, entreprenör och gitarrist är andra saker man kan kalla mig, om inte Ordbajsarn passar. Jag driver konsultfirman CRS Webbproduktion, och har specialiserat mig på att ta fram kostnadseffektiva webblösningar till små- och medelstora företag.