Jag släpper musik

Nu på fredag (2019-05-03) är det äntligen dags, jag ger ut egen musik i eget namn. Det ska bli riktigt roligt.

Låten, som heter Jag är arg! skrevs redan för fyra år sedan, men pga olika anledningar blev den inte inspelad på riktigt förrän nu.

När det kommer till musik har ju punk legat mig varmt om hjärtat sedan någon gång i början på högstadiet (91-94), jag vet inte om det började med att Lars-Erik spelade Ebba Grön för mig, eller om det var den nya vågen av svensk punk, med Charta 77, De Lyckliga Kompisarna, Dia Psalma och Coca-Carola (för att nämna några förebilder), men sedan dess är jag fast.

Sista halvan av 90-talet och i början av 00-talet spelade och sjöng jag i det fantastiska mopedpunkbandet Sverkers. Vi hade verkligen mycket roligt, och jag tror att många av de som såg oss spela genom åren också har haft mycket roligt. I början kanske mest åt oss, men på slutet hoppas jag även med oss. Här är den enda inspelningen från en riktig studio som finns med oss

Låten Jag är arg! handlar om hur den där revolutionära ilskan från ungdomen har förändrats. Som medelålders man är jag inte alls arg på samma sätt som förr, men trots allt relaterar jag hårt till punkens samhällskritik.

Samhället behöver fortfarande kritiseras, kanske mer än någonsin, men jag gör det inte längre på samma sätt. Idag har jag istället valt att engagera mig i Ett Falun för Alla, en rörelse som verkar i det lilla för att förbättra i det stora, för sammanhållning och gemenskap.

På fredag släpps som sagt singeln Jag är arg! och jag hoppas att du är lika pepp som jag (eller iallafall lite pepp). Länken till Spotify kommer att skickas ut med nyhetsbrevet från skivbolaget jag driver, och du prenumererar på det nyhetsbrevet här, och det hoppas jag verkligen att du gör. Du kan också prenumerera på spellistan nedan, för där kommer låten också läggas in.

About Stefan Bergfeldt

Jag som kallar mig för Ordbajsarn heter egentligen Stefan Bergfeldt. Jag föddes på Falu lasarett i augusti 1978, och är uppväxt i Hedemora. Webbutvecklare, sökmotoroptimerare, entreprenör och gitarrist är andra saker man kan kalla mig, om inte Ordbajsarn passar. Jag driver konsultfirman CRS Webbproduktion, och har specialiserat mig på att ta fram kostnadseffektiva webblösningar till små- och medelstora företag.