Abort

Så i Alabama föreslås nu abort bli olagligt, och läkare som utför aborter riskerar upp till 99 år i fängelse. Röster på nätet menar på att om en minderårig kvinna blir våldtagen av sin pappa, och blir gravid så är straffet för en eventuell abort hårdare än straffet för våldtäkten.

Vad jag förstår är det inte kvinnan som får det hårda straffet, utan personen som utför aborten. Jag vet inte på vilket sätt det gör någon skillnad egentligen.

Det finns egentligen ingen rimlig anledning att förbjuda abort, iallafall inte tidigt under graviditeten. Det handlar om att man vill kontrollera kvinnor, man vill säkerställa att kvinnor är barnafödande hushållerskor och inte tar plats i samhället.

För mig är det här helt orimligt, och en tillbakagång till typ början av 1900-talet? Det är ju inte så att vi inte vet vad som händer när aborter är olagliga, aborter kommer ändå att utföras, men istället för säkra aborter på sjukhus, blir det farliga aborter i gömundan.

Jag vet inte riktigt vart vi är på väg nu för tiden, vi verkar tappat riktningen helt och hållet. Jag skyller på privilegierade gubbar, för du har väl sett vilka det var som röstade för detta?

De 25 gubbarna som röstade för de restriktiva abortlagarna i Alabama. Källa: Glamour

Hur jag känner inför det här? Jag är arg!

About Stefan Bergfeldt

Jag som kallar mig för Ordbajsarn heter egentligen Stefan Bergfeldt. Jag föddes på Falu lasarett i augusti 1978, och är uppväxt i Hedemora. Webbutvecklare, sökmotoroptimerare, entreprenör och gitarrist är andra saker man kan kalla mig, om inte Ordbajsarn passar. Jag driver konsultfirman CRS Webbproduktion, och har specialiserat mig på att ta fram kostnadseffektiva webblösningar till små- och medelstora företag.