Vi måste prata…

Jag skrev detta på twitter för några dagar sedan och eftersom det fått en hel del uppmärksamhet vill jag dela med mig av det även här.

Hörrni grabbar, vi måste prata om en grej. Oss grabbar emellan. Vad fan håller vi på med egentligen? Vad är vi för vidriga jävla as? Alltså, jag menar allvar. Följer ni @linnea_claeson? Om inte, gör det. För det hon har att berätta är kanske vårt största hot.

Alltså, det är vi män. Du och jag, och Lasse, Pelle, Kurt, Fredrik och Jens. Linnéa påpekar saker som hon upplever är fel i samhället, och huruvida hon har rätt eller inte (det har hon) får man tycka vad man vill om, vi har liksom åsiktsfrihet i det här landet.

Men när vi, män, inte håller med så nöjer vi oss inte med att säga ”Hej Linnéa, jag tycker du har fel”. Nej, då ska vi kalla henne ful (det får man tycka, men håll det isåfall för dig själv), tjock, batikhäxa, vänstervriden osv.

Inte nog med det, vi talar också om för henne att hon borde våldtas av ett gäng hiv-smittade babianer, dödas, få underlivet uppskuret och fy fan vad mycket vidriga saker. Och detta för att vi inte håller med, en ung, färgstark, vältalig kvinna med starka åsikter.

Alltså fy fan vad jag skäms. Jag skäms! Vad är vi för äckliga jävla svin egentligen? Och det är nu Filip, Tomas, Conny och Leif kommer med ett ”INTE ALLA MÄN”

Nej, inte alla män. Såklart. Men vi som aldrig har slagit Lasse, Pelle, Kurt, Fredrik eller Jens på käften, och sagt ifrån på riktigt. Vi är också en del av problemet. Låt oss snälla, SNÄLLA! börja med det nu, okej grabbar?

PS. Inte slåss grabbar, men tydligt markera att sånt här beteende inte är okej. Anmäl, stötta, vittna.

I skrivande stund har huvudtweeten fått en bra bit över 500 likes och 200 retweets. Den har nåtts av över 30000 twittrare. Jag gissar att jag sätter fingret på något viktigt.

Det är också väldigt intressant att utöver alla som uttrycker uppskattning över mina tweets, så är det också några som menar på att jag missförstått allting, det är tydligen bara vänstermän som hatar, hotar och våldtar. Jag ska tydligen också ha skrivit detta för att jag vill ligga med Linnéa. Jag har också fått höra att jag har fel, eftersom det är väldigt få män som hatar och hotar, och därför inte borde dra alla över en kam.

Det är en handfull, kanske så många som ett dussin, som uttryckt sig ifrågasättande. Eftersom jag är man är det ingen som har hotat mig, det är ingen som har sagt att jag borde könsstympas eller våldtas. Jag har fått relativt sakliga och trevliga ifrågasättanden. Nån ganska otrevlig, men inte alls på samma nivå som man hör kvinnor rapportera om dagligen.

De här männen, för de är alla män, har också gemensamt att de verkar sympatisera med SD, NMR och MED.

Så, jag ville bara ha det sagt, och till alla kvinnor där ute, låt dem inte påverka dig, ta mer plats, vägra bli tystad! Världen behöver dig.

PS. Bilden på kattungarna har ingenting med inlägget att göra

About Stefan Bergfeldt

Jag som kallar mig för Ordbajsarn heter egentligen Stefan Bergfeldt. Jag föddes på Falu lasarett i augusti 1978, och är uppväxt i Hedemora. Webbutvecklare, sökmotoroptimerare, entreprenör och gitarrist är andra saker man kan kalla mig, om inte Ordbajsarn passar. Jag driver konsultfirman CRS Webbproduktion, och har specialiserat mig på att ta fram kostnadseffektiva webblösningar till små- och medelstora företag.