Skrivkramp

 

Ibland får jag skrivkramp, och jag antar att jag inte är ensam om det. Kanske inte så ofta här på ordbajsarn, eftersom det mest handlar om att slänga ur sig det som faller mig in, men när jag ska producera texter för andra sajter, eller när det handlar om texter för sökmotoroptimering så ställer det lite andra krav på mig. Ibland tar det bara stopp.

Det är naturligtvis inget konstigt, men det kan vara nog så jobbigt. Vad gör man då åt denna skrivkramp?

För min del handlar det ofta om att göra något annat, om att rensa huvudet, tänka på något annat. Med lite tur går det en hockeymatch på TV, annars fungerar det att läsa en bok, spela gitarr eller springa. Vad som helst som får tankarna på något annat brukar fungera. Jag ger det ett par minuter och sedan släpper min skrivkramp och jag kan producera fantastiska texter igen.

Idag lanserade vi lagfoto.se åt en kund, och när jag satt och skrev texterna kom skrivkrampen. Detta löstes med lunch på Restaurang Blå Lagunen i Hedemora. Smått överraskande var det fantastiskt gott. Blå Lagunen är en pizzeria som har börjat med lunchservering på senare tid. Idag serverades lax, flygande jakob och fläskfilé. Det lär absolut bli fler luncher där.

Efter lunchen hade min sambos redovisningskonsult bjudit in till en föreläsningarna om fördelarna med att omforma den enskilda firman till ett aktiebolag. Det var en mycket intressant föreläsning, och vi fick svar på en hel del frågor. Det största hindret för oss idag är egentligen aktiekapitalet. Det enklaste sättet att starta aktiebolag är att köpa det. Då krävs det att aktiekapitalet är kontanter. Gör man registreringen själv kan kapitalet bestå av inventarier.

Vi jobbar vidare på att skrapa ihop de femtio tusen kronor som behövs, för att sedan registrera ett aktiebolag. Ett alternativ är ju att hitta en investerare som vill satsa pengarna mot en liten del av bolaget. Är du den personen får du gärna höra av dig!

About Stefan Bergfeldt

Jag som kallar mig för Ordbajsarn heter egentligen Stefan Bergfeldt. Jag föddes på Falu lasarett i augusti 1978, och är uppväxt i Hedemora. Webbutvecklare, sökmotoroptimerare, entreprenör och gitarrist är andra saker man kan kalla mig, om inte Ordbajsarn passar. Jag driver konsultfirman CRS Webbproduktion, och har specialiserat mig på att ta fram kostnadseffektiva webblösningar till små- och medelstora företag.