Skrattredande kraftsamling från nazisterna

Idag samlade nazistiska NMR till uppvisning i Falun. Det pratades innan om tusen nazister från norra Europa som skulle samlas och visa upp sig i mitt fina Falun.

Det är helt sjukt att det finns så många nazister ens, förstår de inte vad de håller på med? Som jag har sagt förut, NMR är nazister, uttalade nazister. Det är inte det där “invandringen kostar så mycket pengar”-köret som SD håller på med, utan ett “avrätta alla som inte är blonda och blåögda”-nazism. Nazister som på riktigt tyckte att Hitler var en hjälte.

Men hur blev det nu med nazisternas uppvisning i Falun? Ganska skrattretande måste jag säga. Expo har (enligt hörsägen) räknat till ca 150 uniformerade nazister (och varför har de slipsen innanför skjortan, det är ju såååå fult?) och ca 400 andra anhängare.

Det är ju såklart alldeles för många för att vara nazister, men om vi ställer det i lite proportion blir det skrattretande.

  • Det var ca dubbelt så många poliser som uniformerade nazister.
  • Det var nästan tre gånger så många i socialdemokraternas tåg än i nazisternas, och då är det ändå i princip bara falu-sossarna.
  • Till och med lilla vänsterpartiet lockade fler än nazisterna, även om det var marginellt fler, ca 500 i falu-vänsterns tåg.
  • Dalarna mot rasism gjorde en satsning och lockade enligt uppgift mer än fyra gånger så många som nazisterna.
  • Inte rasist men… samlade in pengar, 60 kronor per meter nazisterna marscherade. Totalt 120.000 kronor som går till den antirasistiska kampen.

Så ja, minst sagt skrattretande måste man väl ändå säga om nazisternas stora kraftsamling. Kanske ni ska ge upp den där nazismen och skaffa en hjärna istället?

Ett Falun för Alla delade ut ca 400 flygblad, bjöd på ca 300 koppar kaffe, flera liter både saft och vatten, ca 500 kakor och 100 bullar. Och titta på bilden vad roligt vi hade under tiden. Kärleken vinner över hatet, alltid!

Puss och kram

About Stefan Bergfeldt

Jag som kallar mig för Ordbajsarn heter egentligen Stefan Bergfeldt. Jag föddes på Falu lasarett i augusti 1978, och är uppväxt i Hedemora. Webbutvecklare, sökmotoroptimerare, entreprenör och gitarrist är andra saker man kan kalla mig, om inte Ordbajsarn passar. Jag driver konsultfirman CRS Webbproduktion, och har specialiserat mig på att ta fram kostnadseffektiva webblösningar till små- och medelstora företag.