Nazistmarch i Falun

Imorgon kommer alltså nazister att marschera i min stad, i Falun. Man räknar med att NMR (Nordiska MotståndsRörelsen) har samlat i runda slängar 1000 nazister som ska demonstrera i Falun den första maj 2017.

Innan någon bråkar om att jag kallar NMR för nazister, snälla läs på lite. Även om NMR inte gärna vill kalla sig nazister så kallar de sig gärna för nationalsocialister, och den som har minsta lilla koll på historien vet att nazism är förkortning för nationalsocialism. Alltså är NMR nazister!

Det är lite oklart varför det har blivit så viktigt med första maj för NMR, men jag misstänker att det är deras nazism som gör det. Förebilden är naturligtvis det Nationalsocialistiska Tyska arbetarpartiet (NSDAP), dvs Hitlers parti. De kallade sig ju för ett arbetarparti, och första maj är ju arbetarnas dag.

För mig är det extremt viktigt att vi inte ger nazisterna vad de vill ha. Vad de vill ha är bråk. De vill kunna säga att de blev attackerade, att “demokratin” är hotad, att de är ett offer. De vill också kunna utnyttja en eventuell attack för att kunna slå tillbaka, hårt.

NMR är en våldsbejakande terroristorganisation, som på senare tid har startat en “parlamentarisk gren”. Den parlamentariska grenen vill bland annat:

Med alla tillgängliga medel, på lång sikt, verka för att återta makten från den globala sionistiska elit som ekonomiskt och rent militärt ockuperat större delen av vår värld.

De lever på hat och våld, därför är det extremt viktigt att vi inte ger dem det. Vi ska komma ihåg ett par viktiga fysiska förhållanden.

Till att börja med, mörker är bara brist på ljus. Det finns ingen mörkerkälla, det är bara brist på ljuskällor. Bara ljus kan mota bort mörkret, mörkret kan aldrig mota bort ljuset.

Det finns ingen kyla, det är bara brist på värme. Samma princip som ovan, däremot försöker värmen alltid sprida ut sig. Om en sak är varmare och en sak är kallare går värmen från det varma till det kalla för att göra balans.

Därför är det viktigt att vi sprider både ljus och värme, hopp och kärlek. Kärleken övervinner hatet, varje gång. Det är naturlagar.

Ge inte efter för rassenassepojkarnas provokationer och hat, sprid kärlek och glädje. Det som mest av allt stör deras vrickade världsbild är att se hur fint vi kan ha det, tillsammans.

Ge någon en kram imorgon, och varje dag.

Puss och kram

About Stefan Bergfeldt

Jag som kallar mig för Ordbajsarn heter egentligen Stefan Bergfeldt. Jag föddes på Falu lasarett i augusti 1978, och är uppväxt i Hedemora. Webbutvecklare, sökmotoroptimerare, entreprenör och gitarrist är andra saker man kan kalla mig, om inte Ordbajsarn passar. Jag driver konsultfirman CRS Webbproduktion, och har specialiserat mig på att ta fram kostnadseffektiva webblösningar till små- och medelstora företag.