Internetabonnemang när man har betalningsanmärkning

Det här med betalningsanmärkningar ställer till lite besvär. Jag försöker hjälpa en person med betalningsanmärkningar att skaffa ett internetabonnemang och det visar sig ju vara lättare sagt än gjort. Jag förstår liksom inte riktigt varför.

Personen har ju förvisso visat sig missköta något tidigare, även om det i det här fallet är väldigt speciella omständigheter, och personen i fråga faktiskt inte alls misskött sig, utan det beror på andra personer. Men här handlar det om att erbjuda en tjänst, som man tar betalt för i förskott, man behöver inte göra någon investering för att leverera tjänsten, och man kan enkelt avsluta tjänsten på ett ögonblick om betalning uteblir.

Vad är det egentligen man är rädd för? Visst, det blir en del administration om personen visar sig inte betala, men de allra flesta betalar nog ändå, så jag tror det är värt det. Just den här personen vet jag ju kommer betala, men det vet ju inte internetleverantören.

Nu håller vi tummarna för att nästa bolag inte har problem med betalningsanmärkningar, det blir liksom lite roligare att vara hemma om man har internet (och TV).

Vad skulle du göra om du inte hade varken internet eller TV?

About Stefan Bergfeldt

Jag som kallar mig för Ordbajsarn heter egentligen Stefan Bergfeldt. Jag föddes på Falu lasarett i augusti 1978, och är uppväxt i Hedemora. Webbutvecklare, sökmotoroptimerare, entreprenör och gitarrist är andra saker man kan kalla mig, om inte Ordbajsarn passar. Jag driver konsultfirman CRS Webbproduktion, och har specialiserat mig på att ta fram kostnadseffektiva webblösningar till små- och medelstora företag.