Sju raka förluster, hur vänder vi trenden?

Laget i mitt hjärta, Leksands IF, har förlorat sju matcher i rad, samtliga matcher den här säsongen, och självklart är det ett bekymmersamt läge. Vi ska dock inte glömma att det är långt kvar, det hinner vända, men det gör ju inte det av sig själv.

Så vad ska vi göra för att vända detta? Det första vi inte ska göra är att sparka folk till höger och vänster. Vi har väldigt mycket att vinna på att inte betala lön till spelare som inte spelar.

Efter matchen mot LHC tycker jag mig se att vi har en trupp som spelar väldigt bra tillsammans, men det brister på några få punkter.

  1. Vi lyckas inte få in pucken i mål. Spelet fram till mål fungerar bra, vi etablerar oss i anfallszon, vi får pucken på mål, men vi får inte in den. Det skulle kunna bero på att ingen är framför mål och grottar, men jag är inte säker.
  2. Vi släpper in mål för lätt. Vi stoppar anfall i mittzon ganska effektivt, men så fort LCH tar sig in i anfallszon är risken stor att det blir mål. Det är lätt att skylla på Oscar Alsenfelt här, men det tycker jag är orättvist. Det är LHCs andra- och tredjespelare som får komma fri, vilket ger alldeles för mycket passningsalternativ. Här måste vi jobba hem hårdare, även anfallsspelare.

Får vi de här två punkterna att fungera, vilket jag inser att det är lättare sagt än gjort, så tror jag vi kan vinna matcher. Ikväll spelar vi mot Örebro, och här tror jag faktiskt vi kan vända trenden. Det gäller bara att fokusera, och fortsätta kämpa, så ska nog det här gå bra.

Foto: Anton Rooth (twitter)

About Stefan Bergfeldt

Jag som kallar mig för Ordbajsarn heter egentligen Stefan Bergfeldt. Jag föddes på Falu lasarett i augusti 1978, och är uppväxt i Hedemora. Webbutvecklare, sökmotoroptimerare, entreprenör och gitarrist är andra saker man kan kalla mig, om inte Ordbajsarn passar. Jag driver konsultfirman CRS Webbproduktion, och har specialiserat mig på att ta fram kostnadseffektiva webblösningar till små- och medelstora företag.