Facebook Like Button och Internet Explorer

 

Jag skrev tidigare idag om hur jag har implementerat Facebook Like Button på LIVEfoto.se. Det visade sig sedan att det inte fungerar i Internet Explorer.

Om du har gjort hemsidor någon gång på sista tiden, så kanske du inte tycker att det är några konstigheter? Jag kan hålla med om det, men varför kan inte Facebook visa en kod som fungerar i alla webbläsare?

Hur som helst, problem är till för att lösas så jag har naturligtvis löst problemet, och anledningen att jag bloggar om det är att du ska slippa problem med Facebook Like Button och Internet Explorer.

Problemet verkar vara FBML (Facebook Markup Language). Eftersom det inte är standard HTML så vägrar Internet Explorer tolka det. Lösningen hade kunnat vara att använda Facebooks iframe-lösning. Nu är inte jag killen som tar den lätta vägen, jag gör hellre rätt. Alltså rådfrågade jag min kompis Google. Som vanligt visste han inte svaret, men berättade för mig att Adrian Cotter troligen vet.

Adrian bekräftade vad jag trodde, att Internet Explorer vägrar tolka FBML, eftersom det inte är standard HTML. Däremot visade han på hur man får Internet Explorer att förstå hur koden ska tolkas, man får helt enkelt definera det i html-taggen.

Alltså så här:

<html lang=”sv” xmlns:fb=”http://www.facebook.com/2008/fbml” xmlns:og=”http://opengraph.org/schema/”>

Så, nu kan även du få din Facebook Like Button och Internet Explorer att lira ihop

 • Som du skrev så är det konstigt att Facebook inte upplyste om detta, eller skapade en kod som funkar även i IE. Internet Explorer har ju trots allt en skaplig marknadsandel.

  • Kan inte mer än att hålla med. IE har ju mest användare.

 • Charlotte

  Åh, äntligen en lösning på problemet. Har letat som en tok och inte fattat varför min blogg inte funkar för explorer användare. Testade tillslut att ta bort like knappen och då funkade det men jag visste ju inte varför. 

  TACK snälla du!! Jag har frågat runt på forum osv men ingen har kunnat hjälpa. 

  Men eftersom jag suger på det här och alltid kör den lätta vägen så fattar jag inte VAR jag ska lägga in den koden du skrev. Jag har bara aktiverad inlägget i wordpress helt enkelt. Men var koderna ligger har jag ingen aning om. 

  Kan du hjälpa mig och förklara för en non-data-nörd 😉

  http://www.bondmoran.nu

  Svara här eller på min mail: klockaregard at hotmail.se

  /Charlotte