Facebook lanserar ansiktsigenkänning

Japp, facebook har tydligen utvecklat ansiktsigenkänning, för att underlätta taggningen av fotografier. Jag ser en klar fördel med att jag lättare får kontroll på vilka bilder på mig som finns uppladdade på facebook.

För det första så får ansiktet en liten highlight, vilket gör att det är lättare att se vem man taggar. För det andra föreslår facebook vem det kan vara, baserat på andra taggade bilder. För det tredje känner facebook av om du laddar upp flera bilder på samma person, och låter dig tagga alla samtidigt.

Tanken med detta är naturligtvis att fler bilder ska bli taggade, taggade bilder gör att man lättare hittar nya vänner och facebook stärker sin position.

Alla paranoida skyddare av integritet, och konspirationsteoretiker där ute kan känna sig lugna. I samband med att detta lanseras så kommer en ny privacy setting där du kan välja om ditt ansikte ska kunna kännas igen. Personligen tycker jag att detta är en jättebra idé, och kommer garanterat att använda detta. Kanske är det någon long-lost klasskompis som har laddat upp ett klassfoto som jag hittar den vägen.

Jag vill gärna höra din åsikt om detta. Lämna en kommentar!

 • Låter riktigt bra och användbart 😀

  Det brukar alltid vara ett jävla jobb när folk laddar upp 200 bilder efter fester och liknande… man pallar ju inte tagga alla, så det låter bra att få hjälp med det!

  • Ordbajsarn

   Exakt min tanke. Lär spara en hel del jobb.

 • Undra hur mycket kraft detta kräver av deras burkar egentligen :-/

  • Ordbajsarn

   Vill man vara fin får man lida pin heter det ju. Vill man erbjuda den bästa tjänsten så ställer det lite krav också.

 • Även jag som är en måttlig Facebook-användare ser nyttan med detta.

 • En bekant till mig satt och snickrade på precis det här, med planen att kunna sälja in det till facebook, för typ två år sedan.

  Har inte snackat med honom på länge så vem vet, kanske har han blivit mångmiljonär nu 🙂

  • Ordbajsarn

   Det vore ju roligt, helt klart!